18.5.2017 Arrow IoT-päivä

Todella mielenkiintoinen päivä erilaisia asiakastoteutuksia kuunnellessa. Järjestelyt olivat toimivat ja kun bonuksena sain vielä parkkipaikan oven vierestä niin hieno päivä!

Erittäin positiivistä kuulla, että Suomi on selkeässä murroksessa. Yritystemme kilpailukyky parantuu lähiaikoina huomattavasti erilaisten IoT-, analytiikka- yms. uudistuksien tuloksena. Muutamat, vielä ehkä laajemmin tuntemattomat yritykset, tulevat rikkomaan globaalistikin perinteisiä palvelumalleja.

Tässä on pakko lainata arvostamaani kolleegaa ”pitää juosta lujaa pysyäkseen paikallaan”. Päivän antia sulatellessani voin vain todeta, että moni yritys siirtyy vihdoinkin juoksemisen sijasta pyöräilemään. Muutos on niin suurta. Hyvä Suomi!

Huomioita päivästä:

Ihmiset oikeasti keskustelivat keskenään ja vaihtoivat ajatuksia. VAU! Kiitos kaikille hyvistä keskusteluista.

Tekniikan muuttuminen on selkeästi avannut tien uusille mahdollisuuksille. Mutta suurin muutos on kuitenkin asenteessa ja tavassa miten asioita lähestytään.  Kukaan ei enää korosta tekniikkaa, vaan keskiöön olivat vihdoinkin siirtyneet asiakkaan liiketoiminnan kilpailukyvyn ja markkinassapärjäämisen vaatimukset.

Ne, jotka eivät muutu nyt tulevat olemaan kovassa paineessa. Muutos ei koske vain sisäisiä asioita, vaan tapaa miten markkinat toimivat tai tulevat toimimaan. Nyt liikkeellä olevat muutosvisionäärit tulevat määrittelemään miten asioita/palveluita/ratkaisuja myydään, tuotetaan, hankitaan, hinnoitellaan yms.

Kutsutaan tätä palvelualuetta sitten IoT:ksi, analytiikaksi, tiedolla johtamiseksi, operatiivinen analytiikaksi jne, niin on tämä mielenkiintoista! Yksikään tapaaminen ei ole toisensa kopio. Jokaisen asiakkaan tarve ja tilanne on aina yksilöllinen.

Lopuksi havainto, mistä sain hyvän mielen – Soforin osaamisemme on todella hyvää. Useat esitellyt ratkaisut olivat samantapaisia kuin ne, joita olen itsekin ollut tekemässä. Kukaan ei siis ole profeetta omalla maallaan ja mitään ei saa pitää itsestään selvyyksenä.

 

arrow18052017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s