#hackthebuilding

Osallistuimme touko-kesäkuun vaihteessa Lassila&Tikanojan hackathoniin (powered by Industryhack), jossa aiheena oli Hacking the Building. Sami kirjoittikin jo tunnelmiaan hackathonin jälkeen edellisessä postauksessa ja itse ajattelin avata tässä hieman hackathonin kulkua.

Pekka Juhani Pelkonen

Itse hackathon prosessi alkoi jo ennen varsinaista kahden päivän rypistystä, kun kehittelimme ideaamme hakemukseksi. Ilo oli suuri, kun Digitalkkari-ehdotuksemme valittiin, ja pääsimme itse hackathoniin mukaan. Tämän jälkeen vauhti vain kiihtyi, kun viikkoa ennen hackathonia oli kick-off kaikille osallistujille, ja kuulimme paljon hyödyllistä tietoa. Saimme myös tietoomme mentorimme, ja seuraavina päivinä pidimme puhelinpalavereita mentoreidemme kanssa, jotta saimme ideamme vastaamaan juuri L&T:n kohtaamiin ongelmiin. Ajan kuluessa saimmekin kohdistettua tarjoamaamme ratkaisua ja mietimme toki myös, miten toteuttaa demo. Päätimme käyttää itse käyttöliittymään IBM:n Bluemixia ja saimmekin myös IBM:n päästä apua tässä jo ennen hackathonia, sillä ihan jokainen Bluemixin ominaisuus ei ollut vielä tuttu.

cof

Itse kaksipäiväinen hackathon oli todella intensiivinen, mutta itsessään loistava kokemus. Tapasimme asiastaan innostunutta L&T:n henkilökuntaa, mahtavaa Industryhackin porukkaa, jolta saimme korvaamattomia vinkkejä ja toki myös kanssakilpailijoita. Ensimmäinen päivä meni ideaa hioessa ja demoa miettiessä. Jari teki appia, itse uurastin datan kanssa ja Sami mietti pitchausta.Industryhack kävi sparraamassa ja mentorimme auttoivat ja kannustivat koko päivän. Illalla pääsimme vielä yhteisdinnerille kaikkien osallistujien kanssa ja sitten olikin monta tuntia aikaa ennen seuraavaa päivää rakentaa demoa.

mde
Yön aikana tämä muuttui ihan konkreettiseksi työpöydäksi L&T:n datan pohjalta, tällä (ja niin monella muullakin kertaa) käytin lempiohjelmaani, R:ää.

Seuraavana päivänä viimeisteltiin, harjoiteltiin, sparrattiin ja sitten jo pian edessä olikin demo-osuus niin yleisölle kuin juryllekin. Demoissa kaikilla tiimeillä oli oma pöytä ja kuka tahansa sai käydä äänestämässä parasta demoa. Juryn edessä esitettiin idea, demo ja vastattiin kysymyksiin; kaikki tämä 10 minuutissa.

cof
Demo käynnissä

Lopulta intensiivinen kaksipäiväinen oli ohi ja edessä oli vielä pilottiehdotuksen kirjoittaminen 10 päivän sisään, minkä jälkeen L&T on saanut tutustua ehdotuksiin ja valita itselleen sopivimman/sopivimmat. Näistä valinnoista odottelemme tietoa, eihän heidän määräaikansa ole vielä kulunut.

Kaiken kaikkiaan hackathon oli  mahtava kokemus ja suosittelen kaikille osallistumista. Oppia tuli roppakaupalla ja mikä parasta, ainakin meidän tiimillä oli myös todella hauskaa. Kotiin Tikanpesästä lähtiessä olo oli kliseisesti väsynyt, mutta onnellinen.

IMG-20170626-WA0000

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s