Mukana asennuskeikalla

Suurin osa työstäni kuluu toimistolla tai matkalla asiakastapaamisiin. Siksi kesäkuun viimeinen työviikko oli minulle erityisen mieluinen, pääsin mukaan IoT- asennuskeikalle pientehtaaseen, tavoitteena anturoida yksi tankki sekä liittää anturin datat Azureen IoT-Hubin avulla.  Taas kerran sain huomata totuuden, kokonaisuus muodostuu yksityiskohdista ja kaiken pitää toimia yhteen.

Kuten alla olevasta kuvasta näkee, poikkesi asennusympäristö putkineen, säiliöineen ja lavoineen huomattavasti normaalista toimistoympäristöstä.  Nyt kuitenkin pääsimme helpolla, emme kolvanneet, kivunneet tikapuilla tai tehneet mitään muuta täysin uutta tai poikkeavaa. Minun osani oli tässä vaiheessa helppo, vastasin vain oikean kokoisen asennuskaapin hankinnasta annettujen speksien mukaisesti.

Kohteessa asensimme saimme asennettua anturin paikoilleen ja tehtyä tarvittavat kaapeloinnit. Anturin liittäminen Azureen IoT hubin kävi helposti, kun olimme ennakkoon konttorilla testanneet ja konfiguraation asiat valmiiksi. Lopullisten liittämisien jälkeen alkoi dataa siirtymään Azureen. Suurin haaste koko hommassa oli oikean virtamuuntimen metsästäminen sähkötukusta.

Azure, yhdessä O365 kanssa, tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja ketteryyttä, joiden avulla syntyy palveluratkaisuja aivan uudenlaisella nopeudella. Erilaisten antureiden ja tietolähteiden liittäminen Azureen käy helposti ja kun tähän liitetään O365 tarjoama, niin uudenlaisten palveluiden luomisen haaste siirtyy ratkaisujen soveltamiseen ja paikallistamiseen.

Viitaten aloituskappaleeseen, toimivat kokonaisuudet syntyvät yksityiskohdista ja niiden saumattomasta yhteistyöstä. Tässä ratkaisussa se tarkoittaa, ei vain teknistä toimivuutta ja integroimista, vaan myös erilaisten osaajien yhteistyötä sähkömiehestä verkkoasiantuntijaan..

IoT:ssa minua kiinnostavat, eivät vain hyvin poikkeavat käyttötarkoitukset ja analytiikan mahdollisuudet, mutta myös erilaiset anturit ja tekniset ratkaisut sekä yhteistyö sähköasentajien yms. muiden toimijoiden kanssa. IoT avaa uuden oven käytännön maailmaan, maailmaan jossa asia ovat konkreettisia, käsin kosketeltavia asioita.

IoT ei siis ole vain mahdollisuus synnyttää uusia palveluita tai kykyä tehdä asioita tehokkaammin. Se tarjoaa myös mahdollisuuden uuden oppimiselle ja omassa työssä kehittymiselle.

DSC_0543

 

P.S. En muuten olen kumpikaan kuvan kavereista, vasemmalla sähkömies Tapsa ja oikealla IoT-nörtti Kimmo. Kameran takana minä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s