Tekoäly terveydenhuollossa

IMG_20171002_083151.jpg

Osallistuin viime viikolla HUS:n järjestämään tekoälypäivään, jossa aiheena oli tekoälyn hyödyntäminen terveydenhuollossa. Sain kuulla inspiroivia esityksiä hankkeista, joita HUS:lla tällä hetkellä kehitetään. Mukana oli niin keskosten hoitoa, syövän uusiutumisen ennustamista, potilaspalautteen louhintaa ja monta muuta kiinnostavaa puheenvuoroa.

Pitkän akateemisen taustan omaavana mieltä lämmitti se, että puhumassa oli sekä akateemisen maailman että yritysten edustajia. Lisäksi lopussa ollut paneelikeskustelu mm. aiheesta: miten terveydenhuolto on muuttunut tekoälyn suhteen parin vuoden päästä oli erittäin kiinnostava (keskustelu oli varsin innovatiivista ja toivottavasti olemme parin vuoden päästä esimerkiksi puheella ohjatut käyttöliittymät ovat jo vaihtoehto esimerkiksi potilaspalautteen antamisessa).

Omaan tekoälyprojektiimme liittyen kävin myös kiinnostavan keskustelun henkilön kanssa, joka oli juuri palauttanut diplomityönsä sydänkohtausten ennustamisesta potilaskertomusten perusteella. Samoja tekstianalyysikeinojahan voimme käyttää myös tapaturmien ennustamisessa ja heti sainkin pari ideaa, joita aiomme projektissamme kokeilla.

Antoisa päivä, näitä lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s